Общество 4 неща от първа необходимост при преместване в Германия

4 неща от първа необходимост при преместване в Германия

Имиграция в Германия

Към днешна дата, много българи решават да започнат живота си в друга страна по света, като повечето се насочват към държави от Европейския съюз, които имат стабилна социална политика, като Германия и Англия.

В случай, че и вие сте един от тези сънародници, на които предстои стресиращо планиране, стягане на багаж, и местене, този списък с 4-те неща от първа необходимост със сигурност ще ви бъде от полза.

Паспорт и ценни документи

Първото и най-важно нещо, което трябва да вземете съм себе си при евентуално преместване в Германия, е копие и оригинал на международния ви паспорт (валиден поне 6 месец напред); шофьорска книжка (или друг, резервен, валиден документ за самоличност), както и валидна Европейска здравна карта, която може да си изкарате в България в случай, че сте здравноосигурен без прекъсване за последните три години.

Забележка: Съществуват надеждни фирми с дългогодишен опит в намирането на работа в Германия, като Promedica24, които ви помагат в организирането на всички документи преди заминаване.

Лекарства от първа необходимост

Съветваме ви да приготвите някои лекарства от първа необходимост, като аналгин, аспирин, ранитидин и анти-алерген. Смяната на климата и храната може да ви причини неразположение, докато тялото и организмът ви се адаптират към новото място.

Номера за спешни случаи Дръжте номерата за спешни повиквания на листче, някъде извън портфейла си. Включете лични контакти от вашата страна, номер на вашите банкови институции, правителствени агенции като посолства и т.н. Това може да бъде безценно в случай, че кредитната ви карта или паспортът бъдат загубени или откраднати.

Българо-немски разговорник

Английският е широко разпространен в цяла Германия, но все пак е добре да носите със себе си българо-немски разговорник, в случай че имате затруднения с езика на работното място или в някоя от институциите в Германия.

Без съмнение, преместването в друга държава носи със себе си голяма количество стрес и безкраен списък с неща, за които предварително трябва да помислим. В никакъв случай не позволявайте, обаче, това да провали вълнението от идеята за новото начало. Успех!