Други Бедствено положение в Крим, 23-ти ноември е неработен ден

Бедствено положение в Крим, 23-ти ноември е неработен ден

567

Губернаторът на Крим Сергей Аксьонов обяви утрешния 23 ноември за неработен ден във връзка с въведеното извънредно положение на полуострова. Над милион и половина кримчани останаха без електричество след като в украинската Херсонска област бяха взривени и четирите електрически далекопроводи за пренос на ток към полуострова.
 
“Обявихме режим на извънредно положение. Но съвмество вече изработихме график за поетапно възстановяване на електроподаването в жилищата, има организация за пускане на тока и в здравните заведения, училищата, обектите, осигуряващи сигурността. Смятам, че ситуацията вече е под пълен контрол.“
 
По последни данни ток засега имат 27 процента от населението. Крим остана напълно без електричество в 00,22 ч. московско време тази нощ. Съществува риск и южните области на Украйна да останат без ток.
 
Според предварителните оценки, възстановяването на щетите може да отнеме до два дни. От вътрешното министерство на Киев съобщиха, че са открили четири наказателни производства във връзка с унищожените електропроводи.