Технологии Геймърски компютър или конзола – преценете сами

Геймърски компютър или конзола – преценете сами

Конзола или компютър за игри

Всеки, който в една или друга степен е фен на видео игрите, сам решава трудния въпрос за предпочитана платформа:  геймърски компютър или конзола. И така, какво да изберем – геймърски компютър или конзола? Експертите в тази сфера смятат, че за видео игра, колкото и странно да звучи, по-добри са геймърските компютри.

Ето защо подробно сме описали това в статията днес!

Първо, за целта посетете няколко онлайн магазина (задължитено минете през мощните геймърски компютри от Plasico IT Superstore), продаващи софтуер за игри и сравнете цените за същите игри за PC платформата и конзолите. Разликата със сигурност ще Ви изненада! Например игрите за конзоли се предлагат на цени два пъти по-високи отколкото за компютър.

Защо геймърският компютър е по-добър от конзолата?

На компютъра може да играете в мрежа с няколко съперника свободно.

Не забравяйте и за безплатните игри, предлагани от независими студиа. Наистина геймърският компютър дава на потребителя повече опции за конфигуриране от всяка конзола. Към него могат да се ползват невероятно голям брой аксесоари – джойстикове, волани, педали и много други. За конзолите няма чак такъв огромен избор. А цената на аксесоарите за конзоли е много по-висока от тази на компютрите.

В този случай потребителят може да реши колко е готов да похарчи за геймърски компютър. Има доста екстри, които изискват солидни вложения, става дума и за ъпдейти на наличния компютър до желаното ниво.

А и компютърните игри, които се предлагат на пазара, са поне в пъти повече като избор от тези за конзолите. Това се дължи на факта, че разходите за разработване на игра за PC са по-малко от тези за игрите за конзолата. Някои игри са само за PC, но стават класика в жанра.

Запомнете, че на компютъра, може да стартирате почти всяка стара видео игра. Но на конзолите няма такава съвместимост – и това е сериозен недостатък, който все още не се регулира.

Компютърът остава универсално устройство.

Всеки заклет геймър с добър финансов гръб, който има конзола, има и геймърски компютър. В същото време, когато имате компютър, не е необходимо да си купувате конзола. Компютърът позволява не само да се играе, но и може да изпълнява много различни задачи, които в една или друга степен са свързани с видео игрите.

На геймърски компютър може да играете и да възпроизвеждате различни модификации на видео игри. Това става само с няколко кликвания и видео играта може да се модифицира. А играта за конзолата остава същата, както е продадена, и е невъзможно да се промени нищо в нея.

Със сигурност, вече сте наясно защо геймърският компютър е в доста по-добра опция от предлаганите модели конзоли. Но, ако може да заделите пари, защо да не си позволите и двете устройства, така изживяването ще бъде несравнимо!