Спорт Ивайло Иванов взе квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро

Ивайло Иванов взе квота за Олимпийските игри в Рио де Жанейро

Джудистът Ивайло Иванов в кат. 81 кг спечели квота за участие на Олимпиадата в Бразилия догодина.

Джудистът триумфира с бронзов медал на Гран При Китай в своята категория и благодарение на общия сбор от точки от последните международни турнири взе виза за Рио. На турнира Иванов спечели с категорични 5 победи до битката за влизане във финал, но загуби от японеца Таганори Нагасе и остана с бронзовото отличие. Много близо до участие на Игрите са и Ивелина Илиева и Янислав Герчев, които в началото на следващата година ще участват на турнири, носещи точки за Олимпийските игри.

„ Успехът на Ивайло Иванов е факт и се радваме за него. Той е в много добра форма и резултатите го показват. Вече има квота за Олимпиадата и сега очакваме Ивелина и Янислав да ни направят щастливи. Изключително са близо до участие на Игрите и съм сигурен, че ще играят в Бразилия.

Има и други състезатели, които могат да спечелят място на Игрите. Това, което съм убеден е, че тези джудисти ,които ще представят България в Рио де Жанейро няма да бъдат само участници, а ще играят за медали”, сподели ген. секретар на БФДжудо Асен Коруджиев.