Бизнес Как да се подготвим за бизнес във Великобритания

Как да се подготвим за бизнес във Великобритания

Живеем в толкова пъстър свят, в който всеки носи нещо уникално. Можем да се възхищаваме на някои хора, други да не харесваме, а трети да са ни напълно безразлични, но когато правим бизнес с чуждестранен партньор трябва да се добре запознати с неговата бизнес култура, както и със спецификите на бизнес английския език, за да не пропуснем някой важен нюанс в преговорите.

Колко важен е балансът работа-живот във Великобритания? Как те ценят справедливостта в бизнеса? Въпреки че на пръв поглед са маловажни и често пренебрегвани по време на етапа на подготовка, разбирането на тези въпроси могат да бъдат безценни, когато се прави бизнес във Великобритания.

В тази статия ще ви запознаем с основните нагласи и ценности, които ще откриете във Великобритания.

Представяне:

  • Когато се срещате с някого за първи път, трябва си стиснете ръцете здраво и да поддържате контакт с очи по време на поздрава.
  • Академични титли обикновено не се използват в британската бизнес култура, с изключение на лекарите; ако използвате Вашата може да се приеме като признак на арогантност.
  • Ако не сте сигурни за семейно положение на жената, най-добре е да се обърнете към нея с ” Ms”-омъжените жени също често използват това обръщение.

Дрескод:

  • Дрескодът в британската бизнес култура е обикновено доста консервативен, макар че това зависи от сектора и на колко години е компанията.
  • Мъжете трябва да носят тъмен цвят, консервативен бизнес костюм.
  • Жените трябва да носят или бизнес костюм или консервативна рокля.
  • Визитки: Визитки се разменят при първоначалното запознаване без формален ритуал. Визитката може да бъде приета само с един бегъл поглед.

Цялата статия прочетете тук.