Дом Как най-лесно да организираме подмяната на старата ВиК инсталация

Как най-лесно да организираме подмяната на старата ВиК инсталация

ВиК инсталация

От много време вече отлагате ремонта на дома. Все не се намира време за това, но вече моментът е настъпил. Предстои ви подмяна на ВиК инсталацията. Тя е доста стара и амортизирана. Постоянно се появяват течове, които са неприятни както за дома така и за джоба ви. Решението вече е взето сега остава да решите няколко въпроса.

Първото е времето, когато това ще се случи.

Трябва да го обмислите добре, защо? Ами една подмяна на ВиК инсталация е свързано с време. Този процес може да продължи дори няколко дни. Незабравяте, че първо трябва да се откърти старата мрежа и едва след това да бъде заменена с нова. През този период ще се наложи известно време да сте без вода. Това също ще е добре да го предвидите. Къртенето от друга страна е доста шумен процес и ако вие живеете в апартамент, а и не само ще се наложи да се съобразите с времето, в което не е разрешено да се вдига шум.

Второто важно нещо е да направите много добра организация на целия процес.

Организирането на работата е много важно. Трябва да решите вие ли ще се заемете или ще се възползвате от услугите на компания, като кърти, чисти и извозва. Ако сте решени вие да го правите, то тогава имайте предвид, че това не е лесна работа, особено ако нямате опит с подобен вид дейност. Ако все пак сте авантюрист и сте решен да се справите действайте.

 Какво ще ви е нужно?

  1. Първо трябва да се снабдите с инструменти. Ако вече имате такива всичко е ок. Ако ли невинаги можете да поискате от приятели или близки, които разполагат с такива. Трябва ви чук, флекс, кирка и още няколко неща. Тези инструменти, ако не искате да ги купувате можете да ги наемете. Стига да сте достатъчно отговорни и да ги върнете здрави.
  2. Второ след, като махнете старата инсталация трябва да помислите за складирането и изхвърлянето и. Тук на помощ ще ви дойдат хората от фирма кърти, чисти, извозва. Може би е най-добре на тях да им се доверите, а не да бъхтите сами. Ако ли не ще трябва да помислите за съдове за съхранение на строителните отпадъци. Средството за транспорт и мястото на извозване. Все важни за решаване въпроси.
  3. Като се налага да къртите трябва непременно да помислите за работно предпазно облекло. При къртенето на старата мазилка ще хвърчат отломки и ако не сте подготвени рискувате не само да се изцапате, но и да се нараните. Предвидете непременно очила и предпазни ръкавици. Обувките също са от значение. Без значение от сезона добре е да са затворени. Така ще сте в пъти по-защитени. Цялата организация вече е направена. Време е да се захванете за работа.
  4. Ако искате да си спестите време за почистване след това помислете и за предпазване на част от настилките и дома ви. Преди да започнете с къртенето е добре да покриете всички вещи, които се намират в помещенията и няма как да бъдат изнесени. Повярвайте прах се наслоява много бързо и много трудно се почиства.
  5. Бъдете много внимателни с чука – не е нужно да потрошавате всички само и само, за да извадите една тръба, нали?