Авто Обратен лизинг или кредит срещу автомобил

Обратен лизинг или кредит срещу автомобил

Firmi za byrzi krediti

Имате спешна нужда от пари, а не получавате одобрение от никоя банка или кредитна компания. Вече има нова услуга, предлагаща редица удобства при такива обстоятелства. Заем срещу залог на личен автомобил например. Това е услуга , при която с личния си автомобил обезпечавате вземането на заем. Как става това ще обясним по-долу.

За да получите такъв заем не трябва да доказвате доход или пък да представите един или дори двама поръчители. Имате го дори да притежавате лоша кредитна история или пък да изплащате и друг заем. Защо този вид кредит се нарича обратен лизинг? Това е така, защото в този случай вие не теглите кредит да купувате нова кола, а получавате пари в замяна на това, че залагате автомобилът си. Теглите заем, обезпечавате го с колата си и сякаш започвате да го изплащате.

По този начин може да заложите не само лек автомобил, но и джип или бус. Кандидатствайки за такъв род кредити, давате на разположение не само копие от документи за самоличността ви, но и такива за притежание на автомобилът ви например. Марка и модел, номер на рама, година на производство и колко километра пробег има. На базата на тези данни и моментното ѝ състояние, колата получава оценка. Оценката е безплатна. Сумата, която кредитора ще ви отпусне не е 100 % от стойността на колата, а 70-80 или 90%. Когато заявката ви е одобрена сключвате договор с кредитора и автомобилът се прехвърля на името на кредитната компания. Започвате да погасявате вноските според договора. След изчистване и на последната сума получавате автомобила си обратно.

Ако се замислите не е сделка без риск, но за сметка на това можете да получите финансовата помощ, от която имате нужда. Ако правилно сте пресметнали финансовото си положение и сте разпределили бюджета си, така че да покривате кредита, то сделката е доста изгодна.

Източник: www.vsichki-krediti.com