Технологии Ревю на втора употреба Lenovo ThinkPad X200

Ревю на втора употреба Lenovo ThinkPad X200

ThinkPad X200

Тук ще разгледаме още един представителен лаптоп от обширната серия на Lenovo. Моделът е супер компактния 12,1 инчов ThinkPad X200, който може да намерите като втора употреба на българския пазар.

Ревю на X200

Цена

Оценка 10
Може да се намери във фирмите за употребявана компютърна техника за около 200 лв или малко над тази сума. Това го прави един от най-бюджетните представители на категорията употребявани мобилни ноутбуци.

CPU

Оценка 9

Централния процесор в повечето случаи е добрия стар Intel Core2Duo. Достатъчно мощен и надежден за почти всяко съвременно приложение. Разглеждания образец употребяван лаптоп е екипиран с P8600/2.4Ghz. Само заради това, че не е с върховия модел за серията T9600 (2.8 GHz) сме махнали една точка от рейтинга му. Не е много справедливо, но ако намерите на пазара ThinkPad X200 с процесор T9600 изобщо не се колебайте.

Видео карта

Оценка 8
Intel Graphics 4500HD е вградено решение, което ще ви позволи да се насладите както на широк спектър мултимедия дори с HD качество, така и на някои по стари 2D игри.

Рам памет

Оценка 10

Като за лаптоп, който се е появил за пръв път преди близо 8 години, наличието на 4GB RAM е повече от превъзходно. Което говори доста лошо за съвременните производители, защото масово предлаганите лаптопи от потребителски клас до 600-700 лв са именно с 4 GB. Замислете се над това!

Дисплей

Оценка 5
От една страна дисплей е Anti-glare, което го прави по-добър от всички съвременни огледални екрани. От друга страна обаче TN матрицата осигурява саво 262к цвята, което прави лаптопа непригоден за професионални нужди.

Дизайн

Оценка 9

Много здрав корпус с метални панти. Шасито е изработено от магнезиеви сплави. Лаптопа създава усещане за стабилност и здравина. Изключително лек! Само заради ръбестите форми, които не допадат на всеки и отсъствието на тъчпад сме махнали една точка.

Обща оценка: 8.5

ThinkPad X200 втора употреба е идеален лаптоп на ниска цена за потребители, които не са толкова претенциозни. Всички подробни характеристики може да разгледате в официалната страница на Леново за модела X200