Други Страхотно снукър шоу на Рони О’Съливан и Джими Уайт в България

Страхотно снукър шоу на Рони О’Съливан и Джими Уайт в България

Страхотно снукър шоу за българските фенове направиха великаните в джентълменския спорт Рони О’Съливан и Джими Уайт пред над 800 души в зала „Триадица“. Препълнените трибуни на съоръжението не спираха да аплодират двамата най-обичани майстори на щеката, които им се отплатиха с игра от толкова високо ниво, че по нищо не личеше, че става дума за демонстративен мач.

Снукърът е един от не толкова скъпите спортове (вижте най-скъпите спортове в Benchtalks.com), но се радва на уважението на голяма част от заможните хора по света.

Рони спечели с 4:3 приятелската среща с най-възрастния член на световния тур, като преди това бе надвил българина Никола Кемилев с 2:0 в друг демо мач. Между двата двубоя пък публиката видя забавен фрейм по двойки, в който двама щастливци в залата получиха шанс да се развихрят между топките наравно с двете суперзвезди на масата.

В мача с Кемилев Рони бе безпощаден и почти не даде шанс на българския си опонент. В първия фрейм той направи серия от 85 точки, като комбинираше с Черна и Синя, а на втората Розова опита труден удар, с който искаше да раздвижи последните две Червени до борда. След като не се получи, О’Съливан се пробва за атрактивен крос-дабъл през цялата маса, но не можа да реализира и серията му спря – 1:0.

Кемилев записа 22 точки на сметката си във втория фрейм, но не можа да го спечели, след като Рони с две кратки визити и малки брейкове си осигури контрола над мача. Той сбърка трудната предпоследна Червена за зеления джоб, а Кемилев не можа да накаже пропуска му, вкарвайки Бялата – така двамата си стиснаха ръцете за 2:0.

Румен Малинов игра с Джими Уайт, а Йордан Чапкънов бе до рамото на Рони О’Съливан в демонстративния фрейм по двойки. Това бе най-забавната част за феновете, най-вече заради изпълненията на двамата българи, които обаче демонстрираха умения с щека в ръка. Чапкънов получи аплодисменти за реализирана топка, а О’Съливан осигури успеха на своя отбор със серия от 80 точки.

Съшинското шоу между Уайт и Рони започна със сенчъри брейк от 114 точки на 53-годишната легенда, който бе изграден по впечатляващ начин и с него Вихрушката напомни за най-добрите си години. О’Съливан изравни след три кратки серии, последната с халф-сенчъри брейк, а в следващия фрейм записа първата си стотица за вечерта – 127 и 2:1 за Ракетата.

Уайт направи 2:2 с халф-сенчъри, но Рони отново поведе с мини-брейк и разчистване до Розова с 40 точки във фрейм, в който и двамата направиха големи и нетипични пропуски. Уайт не записа нито една точка в шестия фрейм, а Рони разчисти до Кафява с 57, като за последната Жълта той си постави автоснукър, но дръпна няколко сантиметра кюбола встрани, което бе бурно аплодирано от феновете.

Въпреки решения двубой в полза на О’Съливан, двамата изиграха и седмия фрейм, в който Уайт разчисти до Зелена с 64 точки и оформи крайното 4:3 за Ракетата. Двамата уважиха всеки фен, желаещ автограф и снимка по време на престоя си в „Триадица“.