Туризъм Няма свободни места по зимните ни курорти за Нова година

Няма свободни места по зимните ни курорти за Нова година

Зимните ни курорти са пълни на 100 процента за Новата година. Все повече бази и по морето посрещат празнуващи.

Към празнуващите от Коледа, които предпочетоха да слеят празниците, ще се присъединят още 300 000 българи, изчисляват от Института за анализи и оценки в туризма. Те ще посрещнат Новата година с компания на планина или край морето. Ски писти, спа-процедури и гурме изненади очакват празнуващите.

Предимно българи, румънци, гърци и ирландци ще посрещнат Новата година в Пампорово. Пакет в петзвезден хотел, с три нощувки и празнична вечеря, излиза около 650 лв. на човек. Цената включва и лифт карта, с която освен на Пампорово, може да се кара и на Мечи чал в Чепеларе. В празничната нощ ще има светлинно шоу.

Докато на Пампорово туристите се гонят по пистите, в Поморие не излизат от басейните с минерална вода.

Много от гостите са удължили престоя си за повече от пет нощувки. А цените в някои от базите по морето надхвърлят тези в планинските курорти.

От края на лятото за новогодишната нощ са заети и вилите и къщите за гости в Странджа. Предпочитани са от големи компании и за корпоративни партита.

И в зимните курорти, и край морето веселбата в новогодишната нощ ще се прехвърли на открито. На много места са предвидени концерти и празнична заря на площада.