Други Анонимните предупреждават за планирани терористични атаки

Анонимните предупреждават за планирани терористични атаки

Международната хакерска група Анонимните се добра до данни за планирани за неделя атентати в САЩ, Индонезия, Италия, Ливан и отново в Париж, предаде БГНЕС. Мишена на ударите са основно места за масови прояви с очаквано присъствие на хиляди участници.

В Атланта, щата Джорджия, целта на джихадистите от ДАЕШ /Ислямска държава/ са световните демонстрации по борба в арена „Филипс“, твърдят Анонимните в свое изявление.

Масова демонстрация на феминистките в Париж, салон за игри, Рим и други градове, които се готвят за Рождество Христово, концертът на американската хеви-метъл банда „Five Finger Death Puch“ в Индонезия, както и университетът Holy Spirit в Ливан са целите на джихадистите. Анонимните съобщиха, че са предали данните от разкритията си на заинтересованите страни и на експерти.

Те предупреждават за отмяна на всякакви масови прояви, тъй като целите на ДАЕШ са по целия свят. Ново видео-послание, разпространено в събота от ДЕАШ, съдържа тежки заплахи и гневни обвинения спрямо управляващата в Турция Партия на справедливостта и развитието /ПСР/. Конкретна мишена е президентът Реджеп Ердоган, а видеозаписът показва защо – заради срещите му с президента на САЩ Барак Обама, с руския държавен глава Владимир Путин, с бившия лидер на Иран Махмуд Ахмадинеджад и с водача на световната католическа общност Папа Франциск.

Пропагандното видео прави впечатление с високото качество на продукцията, както и с усмихнатите лица на бойците, които се включват от Турция на турски и кюрдски езици. То съдържа и аудио-запис на гласа на основателя на светска Турция Кемал Ататюрк, който е прекъсван от грозните нападки на главния оратор във видеото.

Междувременно в турския курорт Анталия в 5-звезден хотел бяха заловени трима бойци от ДЕАШ, планирали атентат по време на лидерската среща на върха на страните от Г-20. Издирваните с бюлетина на Интерпол Ахмед Дахмани, Ахмед Тахир и Мухаммед Верд ще бъдат съдени за участие в организирана терористична група и за фалшиви документи за самоличност. Дахмани се е прехвърлил в Анталия със самолет в нощта след серията атентати в Париж на 13 ноември и след кацането му там сутринта в събота е бил следен още от летището от местните части за борба с тероризма.

За да бъде осуетено евентуалното му бягство, командоси са завардили хотела и района около него. Службите разузнали, че двама души от Сирия са влезли със специален автомобил „Мерцедес“ в Турция и през Килис са потеглили за Анталия, за да се срещнат с Дахмани. Проследяването е започнало още на границата, а на 16 ноември към 14 ч. на пътя към хотела автомобилът попада в полицейски капан. Двамата са имали задачата да прехвърлят безопасно и сигурно Дахмани в Сирия. В колата е намерен и фалшив паспорт, изготвен за Дахмани. По време на операцията става ясно, че Тахир и Верд са част от организацията на групата, която потопи Париж в кръв. Малко по-късно на изхода на хотела е заловен и самият Дахмани. При разпитите те са потвърдили, че са в Анталия именно, за да осъществят планиран удар по време на срещата на Г-20.

Източник: БГНЕС