Общество Борисов поиска оставката на образователния министър

Борисов поиска оставката на образователния министър

Премиерът Бойко Борисов разговаря с ръководството на Реформаторския блок и поиска оставката на министъра на образованието и науката Тодор Танев и неговия екип.

„Заради системно проявяващите се проблеми в министерството и сектора, смятам, че ресорът трябва да бъде поет от друг. Призовах колегите от Реформаторския блок до края на деня да ми предложат нов екип за министерството, който да продължи реформата. За мен, като министър-председател, е недопустимо да се правят промени в сферата на образованието, които преди това не са подложени на широко обществено обсъждане.

Благодаря на професор Танев и неговия екип за свършената до момента работа“, отбеляза министър-председателят, цитиран от правителствената информационна служба.
 
Така министър председателят изпревари планираното от Танев прочистване на кабинета му сред скандала с новите учебни планове на МОН. Малко по-рано образователният министър даде да се разбере, че е готов да се прости с някои хора от екипа си, уточнявайки, че все пак не трябва да бъдат прекалено много.  „В понеделник ще има заседание на политическия кабинет в МОН и ще бъде взето колективно решение кой и за какво поема политическата отговорност за учебната програма“, обясни той.

Днес депутати от Патриотичния фронт се срещнаха с Танев в парламента. Те поискаха оставките заместника чу Ваня Кастрева, на началника на кабинета и на началника на дирекция „Образователни програми“ в министерството. Според депутатите историята не може да бъде подменяна.

Източник: novinite.bg