Други ЧЕЗ: Няма населени места без ток

ЧЕЗ: Няма населени места без ток

В неделя вечерта е възстановено електрозахранването във всички населени места в страната, засегнати от ураганния вятър, каза пред “Хоризонт“ директорът „Експлоатация и поддържане“ на ЧЕЗ България Виктор Станчев. В момента се работи за отводняване на трафопост в “Горна баня” и след няколко часа би трябвало аварията да е отстранена.Ураганният вятър остави хиляди хора без ток вчера. На места поривите достигнаха до 25 метра в секунда. Най-тежки бяха пораженията в Западна България. В монтанското село Охрид стихийният вятър  прекърши огромен бор и го стовари върху къща.

Във Врачанско вдигнат от вятъра покрив буквално съсече масивен електрически стълб, който падна върху сградата на местно предприятие. Бурята повдигна и цяла спирка в града и я стовари върху паркиран наблизо автомобил.  Паднали дървета, счупени клони, разкъсани рекламни билбордове, съборени ламарини и керемиди имаше и в София.

На всеки сигнал и обаждане, което получаваме, отговаряме веднага, за да решим проблема незабавно, увери Станчев. При всеки сигнал се прави оглед и се предприемат технически мероприятия за отстраняване на проблемите, особено ако има скъсани проводници и има опасност за живота и здравето хора или животни.