Дом Каква възглавница да си купя, съвети от Mömax

Каква възглавница да си купя, съвети от Mömax

Изборът на удобни възглавници не е никак лесен, но за сметка на това е от изключително значение за вашия здрав сън. Можете да изберете различни размери – малки или големи, ортопедични модели, варианти с мемори пяна и други, но най-важното е да бъдат достатъчно качествени и удобни. Само най-добрите осигуряват бързо заспиване, тъй като пренебрежителното отношение към техния избор може да допринесе за погрешната позиция на тялото по време на спане. Продуктите с лошо качество причиняват напрежение в гръбначния стълб и задната част на главата, вреда на общото състояние и настроение. Можете да си намерите хубави модели на промоции, но избирайте внимателно.

Възглавници

Видове възглавници за сън

Ето и основните видове, които ще откриете, споделят от онлайн магазин Mömax.

  1. Синтетични – изработени са от изкуствени влакна, чиято изолационна способност не е много висока. Компонентите, присъстващи в тях, могат да причинят алергична реакция, така че е по-добре да изберете латекс или полиуретанови модели. Те имат доста добра изолация, запазват оригиналната си форма и са предназначени за дълъг експлоатационен живот.
  2. Класически – нямат кухини и обикновено се предлагат в квадратни или правоъгълни форми. Те могат да бъдат изработени както от естествени, така и от синтетични материали и обикновено имат малка пазарна стойност. Този вид възглавница се намира на пазара по-често от други.
  3. Естествени – изработени са от екологично чисти материали, като вълна, пера и други. Те осигуряват добра вентилация и допринасят за удобното положение на главата, но могат да загубят оригиналната си форма и са податливи на акари. Следователно, периодично те трябва да бъдат давани на химическо чистене.
  4. Смесени – отличават се с удобство и висока здравина, тъй като имат както естествен, така и синтетичен пълнеж.
  5. Ергономични – имат прецизна форма и често се наричат „възглавници за врата“, тъй като имат куха централна част. Удобни и трайни, те повтарят релефа на шията добре и имат изпъкнали краища.

Форми на възглавници за сън

Формата на избраните варианти зависи главно от навиците за сън на човека, за когото е предназначена. На първо място, тя трябва да разпределя равномерно теглото на главата по време на сън. Изборът на най-добрата форма ще ускори кръвообращението и ще отпуснете мускулите, допринасяйки за бързо заспиване.

Избирайте добре подходящи модели за вас и вашата спалня, за да можете да се наслаждавате на качествен и здравословен сън.