Лайфстайл Кухни по поръчка – важни подробности

Кухни по поръчка – важни подробности

Кухня по поръчка

Какво трябва да знаем за изработката на кухни по индивидуален проект?

Прочетете тази статия, за да имате представа за тази опция при организиране на кухненското пространство.

Кухни по поръчка не всеки може да се позволи, защото обикновено този тип кухни са доста скъпи. По принцип в магазините се продават готови елементи за организиране на кухненското пространство, но все пак в някои случаи, поради специфика на самата кухня или заради личното желание на собственика та жилището, се стига до  варианта кухня по поръчка. Най-често поръчкови мебели за кухнята се правят за малки или много големи кухни. Една стандартна кухня лесно се обзавежда с готови мебели.

Какво трябва да разбираме под кухни по поръчка?

Има няколко основни момента при тази дейност.  За да се направи кухня по поръчка, първо, трябва да се изготви интериорен проект, за да може да се прецени какво точно трябва да има в самата кухня. Това касае освен на уредите, самите шкафове, рафтчета, маса и столове. Разбира се, че има различни варианти за организацията на едно кухненско помещение. Ползват се различни софтуерни програми, които дават възможност да се направят няколко модификации за предложения за кухни по поръчка.

Следва етап две. След уточняване на окончателния вариант за кухнята по поръчка, се разглеждат вероятните материали, от които ще бъдат направени мебелите – става въпрос за шкафчета, рафтовете, масата и столовете. Вариациите са различни, но най-хубавият и най-скъпият вариант е от естествена дървесина. Така по този начин се получава оригинално решение за интериора в кухнята, което няма да бъде открито в магазините и ще бъде изключително уникално за собственика на жилището.

Следващият етап е свързан с изработката на конкретните мебели. И това изисква съответното време, а после майсторите или фирмата, която се е заела с организирането на кухнята по поръчка, трябва да ги монтира.

Това е последната стъпка. Монтажът трябва да бъде прецизно  извършен, тъй като част от тези елементи са закрепени на стената. А някои могат да бъдат и натоварени допълнително като конструкции с домакински уреди и посуда.

Индивидуалните кухни по поръчка дават нестандартно решение, което е напълно съобразено с желанията и изискванията на клиента. Фирмите предлагат: мебели от ПДЧ, МДФ, фурнир и други материали. Често мебелите се предлагат в комбинация с уреди за вграждане, мивки и смесители, кухненски аксесоари.

И така – най-накрая наистина се получава едно прекрасно решение в кухнята, но все пак не трябва да се забравя че ако тя е по поръчка, е значително по-скъпа отколкото на готовите кухненски мебели и елементи, които се продават в различните хипермаркети.

Има ли рискове при поръчка на кухни по поръчка?

Да, в някои случаи може да има некачествени материали, неправилно взети размери и некачествен монтаж.

Нашият съвет е – доверете се на фирми, които имат опит в този вид дейност, за да не си хвърлите парите на вятъра. Така ще бъдете сигурни в качеството и кухнята няма да се нуждае от спешен ремонт. Все пак става дума за помещение в жилището, което често се използва.