Лайфстайл Магията на пролетните дамски парфюми

Магията на пролетните дамски парфюми

дамски парфюм

Пролет в парфюмна бутилка. Възможно ли е това?

Напълно, ако с тази задача се заеме истински майстор в създаването на ароматни композиции. Дамите напролет мечтаят за уханието на люляци, зюмбюли, свежи рози, смесени с плодови тонове. Тези ароматни композиции напомнят за коктейл на открито, където лекият полъх на вятъра разнася вълшебството на пролетните ухания. Лекота, ефирност, нежност и много свежест е характерното излъчване на тези парфюмни творения. Парфюмеристите улавят емоционалната жажда за ново начало, за топлина, за зеленина и природа и я предават чрез чистите, жизнени и оптимистични пролетни аромати.

Нито една парфюмерийна къща не си позволява да подмине този сезон, без да предложи своя трактовка на виждането си за възраждащата сила на пролетта. Едно от забележителните творения в последните години, които можем да определим като еталон на постигнати задачи и удовлетворени изисквания към дамско пролетно ухание принадлежи на френската модна къща Guerlain с нейното предложение Mon Guerlain. Тази забележителна творческа сполука се дължи на непреходното ноу-хау, на иновативната работа и усъвършенстване, на смелите авторски решения, които са неизменен символ на марката.

Mon Guerlain е не само пролетен дамски парфюм, той е почит и възхищение към съвременната жена, за която единствените определения са силна, борбена и чувствена. Тиери Васер, парфюмеристът, създал това изумително парфюмно творение, е избрал аромат с ориенталско звучене, който да извика асоциации за безгранична свобода, мистериозна красота и вкус към авантюрата. Ароматната комбинация съдържа свежа лавандула Карл, специален сорт, отглеждан във френския Прованс, индийски жасмин самбак и австралийско бяло сандалово дърво, съчетано по изумително елегантен начин с таитянска ванилия Папуа Нова Гвинея.

Пирамидата на парфюма е обещаваща не само за любителите на лавандулата, в нея се открояват:

  • Връхни нотки – лавандула и бергамот
  • Средни нотки – жасмин и ирис
  • Базови нотки – ванилия, сандалово дърво и тонка

Истинско пиршество на сетивата е този парфюмен коктейл, получен от смесването на успокояващи и енергизиращи ухания, топли нотки, създадени от прелестни флорални двойки с легендарна слава. Завладяващият аромат на парфюма идва и от тази прокрадваща се ориенталска сладост, която навява мисли за пролет, топлина с нейната нега.

Цялото това ароматно великолепие е скрито в изящно изглеждаща стъклена бутилка, а нейната капачка е декорирана със златни орнаменти. Анджелина Джоли, която е рекламното лице на парфюма, напълно покрива представата за дамата, която би носила като свой парфюмен подпис  Mon Guerlain на френската модна къща Guerlain – символ на независимата, силна и успяла жена Тя може да бъде и неочаквано нежна и ефирна, като шлейфа, който оставя луксозното ухание Mon Guerlain. Аромат, който всяка жена заслужава..

На какъв парфюм да ухае пролетта е въпрос с многостранен отговор. Това може да бъде както на цветя, цитруси, така и съблазнителни екзотични ухания, разказващи приказки за далечни екзотични дестинации. Когато дадем шанс на тези пролетни ухания, които са показни, чувствени и съблазнителни, със сигурност постигаме дълбочина и трайност на удоволствието от съприкосновението с тях. За приятна пролетна вечер или специален повод, за официално събитие през месеците на възраждане на природата, тези парфюми са търсени и подходящи и това не е случайно, те събират цялата прелест на този сезон само в една парфюмна бутилка.