Други Малта спечели Детската Евровизия

Малта спечели Детската Евровизия

Песента “Not My Soul” на Дестини Чукуниере от Малта спечели първото място на Детска Евровизия 2015, като събра 185 точки, предаде БНТ. Участниците от България – Габи и Иван се класираха на девето място.

България беше домакин на 13-то издание на конкурса за детска песен на Евровизия, който се проведе в “Арена Армеец”. Това стана възможно, след като през 2014 г. в Малта Крисия, Хасан и Ибрахим се класираха на второ място в Малта, а победителят – Италия, се отказа от организирането на песенния конкурс пред 2015 г.

Малта е печелила вече този конкурс – през 2013 с песента на Гая Гауки – „The Start“ и има още две класирания в топ 5 – през 2008 с Даниел Теста и песента „Junior Swing“ и миналата година, когато страната беше домакин на конкурса и представителката им Федерика Фалцон завърши на 4-о място с песента „Diamonds“.

 „Цветът на надеждата” е българската песен, с която Габриела Йорданова и Иван Стоянов представиха страната ни на финала на “Детска Евровизия 2015″. Самата Габи е автор на текста, заедно с Ивайло Вълчев. Музиката е дело на Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото и Георги Милчев-Годжи.

Парчето „Discover” бe химнът на Детската Евровизия. Песента беше представена за първи път от Крисия пред храм-паметника “Александър Невски” през септември, а при пристигането си в България всички участници в конкурса записаха изпълнението на песента в БНР. Автори на музиката на “Discover” са Евгени Димитров-Маестрото, Васил Иванов-Декстър и режисьора на шоуто на Детската Евровизия – Гордан Бонело –2015. Текстът е дело на Мат Мушу, който написа и общата песен за миналогодишното издание на конкурса.