Дом Методи за подслушване и подслушвателни устройства

Методи за подслушване и подслушвателни устройства

попдслушвяне с GSM

От началото на съществуването на човешката цивилизация подслушването е много често явление. Естествено, методите и средствата са доста различни.

Как се подслушва с чаша?

Много лесно – като детска игра. Не са необходими и никакви допълнителни приспособления. Трябва просто да поставите чашата с отворената страна към стената, а ухото прилепете до дъното на чашата!

Например, едно време хората, ако са искали да подслушват някоя къща или стая, са използвали чаши, вази и буркани, поставяйки горната им отворена част на стената.

Дори в стари времена е било известно, че информацията е ключът към успеха. И може да не вярвате, но подслушването е в основата на революциите, възхода и падението на кралски династии, разводи, кръвопролития…и изобщо подслушването е велика работа.

Не е ли така?

Но това не е всичко, всяка ценна информация дава пари и облаги. Тоест тя може да се продаде. Информацията може не само да се продава за пари, тя може да служи и за изнудване или накърняване на репутацията на известни личности.

Ревнивците, независимо дали са мъже или жени, задължително подслушват своите половинки. Истината е, че дори шейховете и царете са подслушвали жените и наложниците си. За тези цели в стаите е имало създадени специални отвори или малки тайни стаички, благодарение на които подслушвачите получавали цялата необходима информация. Разбира се, такава технология като използване на подслушвателни устройства чрез GSM, би звучала като фантастика. Въпреки това, по времето на крал Луи IV, шпионите са били истински живи подслушвателни устройства. Те като сенки са преследвали своите „жертви” и записвали всички техни действия и разговори. Естествено, такъв метод е налагал ползването на много шпионин, които трябвало да следят жертвите си. Освен това в някои случаи шпионите са били разкривани и излагали на риск цялата операция.

Ето защо, с течение на времето, учените са се опитали да подобрят методите на подслушване. Голям успех е постигнат през 19-ти век, когато е изобретен електрическия ток, защото откритието позволява да се извърши такава операция като подслушване от разстояние.

Освен това става възможно не само да се подслушат хората, но и да се записва информация за последващо възпроизвеждане, в резултат на което тя се използва за получаване на доказателства и създаване на компромати.

И каква е ситуацията днес?

Ако напишете думата “подслушване“ в google излизат цели 127 000 резултата. И то най-вече такива, които са свързани с политиката, шпионажа…

Днес, подслушване на офиси, къщи и хора се извършва с помощта на много модерни подслушвателни устройства в комбинация често с GSM. Този метод е много лесен, защото устройствата са много малки, лесно се скриват и работят от големи разстояния. В допълнение, такова подслушвателно е оборудвано със специален ултра-чувствителен микрофон, който позволява да записва, например, звук в стая от около 100 квадратни метра. Ако мислите, че имате нужда от такова подслушващо устройство, то посетете онлайн магазина spy.bg, където може да откриете страхотни подслушвателни джаджи.

Заради развитието на технологиите и комуникациите, не си мислете, че става дума за устройства като във филмите от едно време. Днес говорим за такива с най-компактните размери. Така, когато ги ползвате,  ще може да получите информацията, от която се нуждаете. В същото време не забравяйте, че и вие може да сте обект на подслушване, затова внимавайте как и с кого събеседвате по някои специфични теми.