Други Няколко съвета за покупка на ски втора употреба

Няколко съвета за покупка на ски втора употреба

употребявани ски

Често съм се чудил как хората могат да си позволят да карат ски. Разходите са неизброими – карта за лифта, облекло, ски, ски обувки, пътуване и храна – не се усещате как сте изхарчили цифра пари. А дори и за един човек цената да е поносима, когато цялото семейство е в „играта“, сумите започват да стават неприлични.

За щастие има много начини да спестите пари. И един от най-добрите е да купувате употребявана екипировка от магазини за ски втора употреба, пазари или обяви в сайтове. Може да не намерите най-новите неща там, но ако знаете какво да търсите, бихте могли да попаднете на страхотни предложения за ски екипировка.

Това е ключът: да знаеш какво да търсиш. Хвърлянето на пари в лошо оборудване изобщо няма да ви спести нищо. Ето няколко неща, които можете да направите, за да се ориентирате в джунглата на пазар на употребявани ски:

Разберете произхода: Много помага, ако познавате човека, който е собственик на оборудването, или поне знаете колко е ползвал ските и екипировката си. Някои хора купуват неща, използват ги само няколко пъти и решават, че не са за тях. Други се отказват бързо, преди да са се спуснали и няколко пъти. Така че, ако можете, разберете колко активни дни са имали ските преди да приключите с покупката.

Рискувайте с най-простото – визуален преглед на ските. Това е доста елементарно. Ако ските визуално изглеждат зле, вероятно наистина не стават. Няколко козметични драскотини по горния слой не са голяма работа. Но ако кантът е изпилен до крайност, ако има огромни драскотини по основата базата, тръгнете си.

Проверете двата края: Направете това така, сякаш вдигате пушка за прицелване. Краищата трябва да са прави. Не искате да виждате изпъкналости, вдлъбнатини, пролуки или отпуснатост, където стоманените ръбове се закрепват или ръжда, която преминава през ръбовете в стената или основата на ските.

Има ли някакво отлагане (разделяне на слоя) между повърхността и канта или горния слой и страничната стена? Това може да позволи на влагата да проникне в сърцевината. Не искате тези ски със сигурност

Има ли дупки? Ако на горния лист има такива, които влизат в сърцевината, оставете. Леки вдлъбнатини в основата, които не преминават през основния слой, вероятно могат да бъдат поправени.

Колко суха е основата? Ако основата има сив или белезникав сух вид, най-вероятно се окислява. Това означава, че основата е преждевременно стара и няма да поеме много добре нов восък. Това ще компрометира плъзгането, както и вашата собствена безопасност. Това също може да означава, че предишният собственик не се е грижел много добре за ските. Можете също така да определите сухотата, като огънете или огънете ските и след това поставите ухото си близо до долния слой. Ако чуете пукане, това означава, че дъното е сухо и чупливо поради липса на грижи и лошо съхранение. Не са вашите ски.

Въоръжени с тези съвети, смятаме, че ще можете да откриете „новите“ си стари ски за максимално добра цена – просто бъдете внимателни.