Дом Основни видове интериорни врати

Основни видове интериорни врати

Интериорни врати

Що се отнася до комфорта в дома или на работното място, нужно е да отделите време и внимание, за да откриете продукта (без значение дали става дума за дограма, интериорни врати или ролетки), който пасва най-добре на вашите нужди и начин на живот.

В тази статия сме обособили основните видове интериорни врати, техните предимства и основни недостатъци.

Стандартни интериорни врати

Ще започнем със стандартните врати, защото са най-разпространените в световен мащаб. Те се изработват от различни материали и функционират на съвсем обикновен принцип – отварят се наляво или надясно и са оборудвани със стандартни брави и дръжки.

В зависимост от материала им на изработка, този тип интериорни врати е подходящ и за мокри помещения, където нивото на влагата във въздуха е значително повишено.

Към днешна дата, стандартните интериорни врати се предлагат в огромно разнообразие на цветове, форма и размери.

Друго тяхно предимство е, че осигуряват високи нива на шумоизолация и топлоизолация.

Стъклени интериорни врати

Стъклените интериорни врати са разновидност на стандартните, с тази разлика, че са изработени изцяло от стъкло, което е 4 пъти по-здраво от нормалното.

Най-голямото предимство е, че допускат голямо количество естествена светлина в дома или офис пространството и създават усещане за простор.

Противно на общото мнение, стъклените врати са много подходящи и за баня, тъй като могат да бъдат затъмнени или с грапава повърхност. Въпреки това, вземете под внимание факта, че някои видове стъклени интериорни врати изглеждат непрозрачни и матирани, но започват да прозират, след като се намокрят.

Двукрили интериорни врати

Това, което различава друкрилите интериорни врати от стандартните модели е фактът, че имат две крила. Тази им особеност е изключително полезна в случаи, когато ни трябва пространство да вкараме или изкараме обемни мебели и предмети в дома или офиса.

Останалите им функции се препокриват с тези на първия модел интериорни врати, които разгледахме.

Плъзгащи интериорни врати

В случай, че ви трябва врата, която да пести място – плъзгащата е най-добрият избор за вас.

Този тип интериорни врати най-често се използват за търговски помещения и тераси. Те могат да бъдат автоматизирани с механизъм, за да се затварят и отварят сами.

Rhino Systems предлага богато разнообразие от висококачествени интериорни врати на достъпни цени. Защото разумният избор спестява ценно време и пари!