Здраве Почистване на лице – наръчник за правилно нанасяне на измивните и ексфолиращи...

Почистване на лице – наръчник за правилно нанасяне на измивните и ексфолиращи продукти

почистване на лицето козметика

Няма да е изненадващо да кажем, че всички се грижим за кожата на лицето си и за целта използваме измивни и почистващи продукти. Ежедневното и старателно почистване на лице е в основата на сдобиването със здрава, красива и сияйна кожа. Експертите са категорични, че не бихме могли да се радваме на прекрасен тен, ако не полагаме необходимите усилия за поддържане на кожата в оптимално състояние.

Колкото и масово разпространено да е използването на козметични продукти за почистване на лице, е съвсем друг въпросът дали всеки правилно използва и нанася избраните от него продукти за ежедневна грижа. Това е и целта на днешната статия – иска ни се да обърнем по-голямо внимание на методиката на нанасяне, използване и съхранение. Нека не пропускаме, че не е важно само и единствено качеството на използваната козметика, но и правилното й нанасяне и използване. Само така можем да се радваме на максималните ефекти и ползи от наличните съставки в съдържанието.

Как да правим почистване на лице по възможно най-оптималният и функционален начин?

След като вече сте се сдобили с необходимите и избрани от вас козметични продукти, е време да започнете тяхното регулярно и правилно използване.

Не случайно наблягаме на регулярността – безспорен факт е, че, ако искате да видите видим и осезаем ефект, задължително трябва да сте постоянни и да не преустановявате използването на продуктите. Козметиците препоръчват сутрин и вечер да правите щателно почистване на лице – само така можете да бъдете сигурни, че сте отстранили всички нечистотии, замърсявания и излишния натрупан себум по кожата си.

Съществуват правилни стъпки за почистване на лице – ето кои са

Помнете, че е особено важно да съхранявате продуктите си максимално правилно – винаги проверявайте етикета за срока на годност, дръжте измивните си лосиони на хладно и сухо място без пряко изложение към слънцето.

Правилният ред, който трябва да следвате, е: измивен продукт като гел, пяна или лосион, тоник за лице, серум и дневен или нощем крем спрямо часовете от денонощието. Дерматолозите споделят, че това е минимумът продукти, които следва да използвате за почистване на лице. Важно е всеки един от тях да е съобразен със специфичния тип кожа, с която разполагате. Допитайте се до дерматолог, за да ви препоръча най-добрия вариант.

Винаги използвайте чисти и стерилни памучни тампони при нанасяне на козметика. Никак не е препоръчително да допирате ръцете си до тубите и кремовете, тъй като е възможно да разпространите външни бактерии в продуктовата формула.