Бизнес Подходящи материали за външна реклама

Подходящи материали за външна реклама

вънщна реклама

Днес е невъзможно да си представим развитието на какъвто и да е бизнес без външна реклама. Точно този вид реклама предоставя възможност за предаване на информация за стоки и услуги, на голям брой потенциални клиенти.

Роля на външната реклама

Първата външна реклама се появи преди повече от сто години, в САЩ, когато рекламите са поставени на билбордове. Днес външната реклама е ярка, цветна, светеща, поставена е по улиците на града. Тя предава необходимата информация на потенциалния клиент 24 часа в денонощието.

Такива реклами могат да се видят на билбордове и широкоформатни дисплеи, разположени по протежение на пътя, на стената или покрива на сграда и павилиони на тротоарите.

Всеки, който излиза по улиците в града, не може да не впери поглед в рекламните посланици. Автомобилистите или пътниците в градския транспорт също разглеждат в движение билбордовете, монтирани по пътя, а пешеходците виждат разнообразни рекламни конструкции, които са на сградите и тротоарите.

Обикновено таза реклама е в ярък цвят и най-често е с вътрешно осветление, което я прави ясно видима в тъмното. Тъй като външната реклама е изложена на атмосферни влияния (дъжд, вятър, сняг, екстремни температури), тя трябва да бъде трайна и стабилна. Освен това трябва да е с дизайн, привличащ вниманието със своето информационно съдържание.

Гъвкавост на външната реклама

Възможностите за външна реклама са много големи, тъй като рекламодателят може да поставя такива реклами навсякъде и във всеки град. Ако трябва да се организира рекламна кампания, за жителите на определен район на града, откриването на нов магазин, развлекателен център, тогава трябва да има задължително реклами в този  район. Подобна реклама дава възможност на рекламодателя на относително ниска цена да достигне до голяма аудитория. Външната реклама засяга потенциалния клиент по всяко време, по пътя към дома или при отиване до магазина, човек вижда красиви изображения или арки светлини и им обръща. Потокът от хора, който вижда външните реклами, е просто впечатляващ, така че ефективността е впечатляваща.

Много е важно да се обърне внимание на материалите, от които е направена външната реклама.

Основните структурни елементи при нея са:

  • Рамка

Рамката служи като основна носеща конструкция на билборда, следователно тя трябва да е здрава, но в същото време достатъчно лека. Освен това материалите, използвани за направата на рамката, не трябва да корозират. Това не само ще увеличи техния експлоатационен живот, но и няма да развали външния вид на рекламната повърхност. Следователно за производството на рамката се използват трайни материали – метали, фитинги, алуминиеви профили и допълнителни елементи за усилване.

  • информационна повърхност

Информационната повърхност е основният слой. На него се полага рекламната информация, която трябва да бъде предадена на потенциален клиент, така че дизайнът тук е особено важен.

За тази цел се използват различни листови пластмаси: винилови самозалепващи се филми; пластмасово PVC покритие; полистирол; плексиглас; акрил; клетъчен поликарбонат; ПСР; декоративна пластмаса. Всеки от тези материали се различава от другите по своите свойства и се използва там, където е необходимо. В електронния магазин https://bgplast1.bg/ може да се намери богата гама продукти, които са подходящи за тази цел. Използването им зависи от местоположението на конструкцията, нейната устойчивост, осветеност, както и планираните разходи.

  • защитно покритие.

За какво служи защитното покритие?

Някои видове информационни табла са защитени от лоши атмосферни условия и други възможни повреди поради материала, от който са направени. Такива материали са: плексиглас, PVC покритие, поликарбонат, алуминиев композит и други.

Трябва да се има предвид, че самозалепващото се фолио и някои видове декоративна пластмаса изискват допълнителна защита. Най-често като такава се използват допълнителни, тънки листове от плексиглас и други прозрачни материали, които успешно издържат на атмосферните условия. В същото време защитното покритие не трябва да закрива рекламната информация, което привлича максимално вниманието на минувачите.