Бизнес Полицията подгони нелегалните мигранти в София, спецакция тръгва и в цялата страна

Полицията подгони нелегалните мигранти в София, спецакция тръгва и в цялата страна

Специализирана полицейска акция се провежда на територията на цялата страна. Акцията е срещу нелегалната миграция. Засилено е полицейското присъствие в центъра на столицата, предаде агенция Фокус.

Засилено е полицейското присъствие в района на бул. „Мария Луиза“, в участъка от Лъвов мост към Халите, предаде репортер на Агенция „Фокус“. Полицейски патрули са разположени по малките улици и в района около „Женския пазар“.

Полицейската операция в София е рутинна, проверяваме за нелегални мигранти във вътрешността на страната, обясни вицепремиерът и министър на вътрешните работи Румяна Бъчварова по БНТ.

“Това е една операция, бих казала рутинна. Нещо, което правим периодично, тогава когато преценим, че има необходимост. Правена е и друг път. Проверяваме за нелегални емигранти във вътрешността на страната и това е част от нашия подход за справяне с миграционния натиск”, каза министър Румяна Бъчварова.

Тя посочи, че това включва не само охрана на границата, но и проверки вътре във вътрешността на страната. Министър Бъчварова обясни, че на три етапа се осъществява контролът – на вход, вътре в страната и на изход.

Източник: novinite.bg