Лайфстайл Правила за носене на сребърни пръстени

Правила за носене на сребърни пръстени

как се носи сребърен пръстен

Всяка дама има поне няколко сребърни пръстени в кутията си за бижута и това е напълно нормално, като се има предвид, че точно те са най-универсалните бижута.

От друга страна, изключителното излъчване на среброто го превръща в перфектния благороден метал, който можете да носите ежедневно и въпреки това винаги ще изглежда страхотно.

Сребърните пръстени идва в такова разнообразие от стилове, форми и текстури, колкото можете да си представите. Освен това тяхната цена е по джоба на всеки.

Предимството на среброто пред златото и платината е, че бижутата, изработени от този благороден метал, са по-устойчиви на надраскване и изискват минимална поддръжка. А това е изключително облекчаващо за повечето заети дами, които не желаят да губят време в постоянно търкане до блясък на своите украшения.

Разбира се, има различни видове сребро, като  някои са по-меки от другите, но дори и при отчитането на този факт, нищо не се променя. Нещо повече, според експертите, колкото по-често носите сребърните си бижута, толкова по-малко петна биха се появили по тях. А и неутралността на среброто го прави идеално за подчертаване красотата на всеки скъпоценен камък или друг аксесоар.

Независимо дали отивате на шопинг или сте се запътили да присъствате на някое супер официално събитие, сребърният пръстен е на разположение да разкраси по най-стилния начин вашата визия. Това бижу винаги ще бъде на мода.

На какво се дължи универсалността на среброто?

Преди всичко на неговата огледална повърхност. Реално сребърните бижута никога не могат да влязат в конфликт с определен цвят, тъй като имат способността да го отразят върху своята повърхност.

Въпреки това, се счита, че повечето топли тонове не са добър фон за сребърни пръстени и други бижута, изработени от същия материал.

Ако искате да не сбъркате при съчетанието на любимия си сребърен пръстен с облеклото, помислете за контраста. Ярките тонове на скъпоценния камък, ако пръстенът е украсен с такъв, както и наситените тъмни нюанси ще осигурят перфектната хармония.

Сребърните пръстени придават фин акцент и на дрехите, издържани в пастелни цветове. Носейки такива светли нюанси, най-добре заложете на някой по-скромен модел и ще изглеждате великолепно.

В това отношение е добре да запомните едно-единствено правило и то е, че колкото по-голям е контрастът, толкова по-голям може да бъде пръстенът.

Пръстенът може да бъде фокусен център или просто ефектен акцент, така че когато избирате сред различните модели сребърни пръстени, непременно вземете предвид характеристиките на останалата част от вашия гардероб. И не забравяйте, че именно сребърният пръстен е перфектното бижу за създаване на желания имидж.