Лайфстайл Професия „маникюрист”: откъде да започнем?

Професия „маникюрист”: откъде да започнем?

Маникюрист

Ако искате да превърнете хобито си в доходоносна професия, сега е моментът. Маникюристите са сред най-търсените бюти професионалисти през последните години. Благодарение на иновациите в сектора маникюристите днес се радват на успешна кариера и доходоносен бизнес.

Може ли да станете добър маникюрист с един курс по маникюр?

Най-важното в случая е да направите правилния избор. Ако искате да занимавате основно и сериозно с маникюр на професионално ниво, изберете преподавател с добър рейтинг и богат опит.

Преди да се запишете на курс за маникюр Пловдив, трябва да сте наясно, че за няколко дни няма как да станете завършени професионалисти. Вашето обучение тепърва започва.

По време на курса обаче вие ще научите необходимата теория, ще свикнете да използвате всички инструменти и консумативи за маникюр и ноктопластика. Това е задължителната основа, без която няма как да станете професионалисти. И точно от нея до голяма степен зависи дали ще продължите да се занимавате с това професионално и в бъдеще.

Първата ви стъпка към превръщането ви в добър маникюрист е качественото обучение. След като завършите курса, ще трябва да продължите да се усъвършенствате. Хубаво е да посещавате различни семинари, допълнителни курсове и майсторски класове.

Какво ще научите по време на курса по маникюр?

По време на вашия курс по маникюр, педикюр и ноктопластика ще се научите как да направите перфектния маникюр стъпка по стъпка.

Като за начало ще придобиете нужните знания за въздействието на различните манипулации и мерките за безопасност. Акцентът на курса е върху практическата част, но ще научите всичко необходимо, за да работите безопасно.

По време на курса всеки курсист получава персонално внимание. Работата в малки групи ви позволява да натрупате повече опит, да задавате въпроси и да видите пропуските си.

По този начин можете да отработите грешките си и да се обучавате в зависимост от своя напредък.

Курсът обхваща всички аспекти на маникюрната терапия: почистване, омекотяване и третиране на кожичките, правилно оформяне на нокътната плочка с различни видове пили, полиране, лакиране и декорации.

Това ви е напълно достатъчно, за да предложите на своите клиенти пълен набор от услуги за перфектен маникюр и педикюр.

Висококачественият курс по маникюр и ноктопластика ще ви запознае с всички стъпки от създаването на безупречни нокти с обикновени лакове и гел лак.

Теоретичната част се фокусира върху структурата на естествения нокът и най-често срещаните проблеми с ноктите. Класическият маникюр е основата, която ще усвоите.

Ще се научите да работите с шаблони и да използвате различни актуални техники за декорация. И тъй като гел лакът е изключително популярен, ще научите как правилно да го нанасяте и премахвате от ноктите.

Възможно е обаче още в началото да прецените, че маникюрът не е вашата сила. Ако академията ви допада обаче, може да се пренасочите към нещо друго в сферата, например към курс миглопластика, който също е актуален през последните години.

Предимството на обучението в специализирана академия е, че се провежда в работна среда, така че да свикнете по-бързо и да преодолеете притесненията си. Учебните центрове са оборудвани с всичко необходимо, така че от вас се изисква единствено старание и ентусиазъм.