Лайфстайл За какво да внимаваме при избора на мъжки халати?

За какво да внимаваме при избора на мъжки халати?

халати за мъже

При избора на мъжки халати, първо трябва да определите на какви изисквания следва да отговаря, според вашите лични предпочитания. Съществуват няколко типа, които са най-популярни:

  • Леки и тънки халати – те обикновено те са изработени от мека и гладка материя.
  • Топли халати – предназначени за есента и зимата, които са издържани от по-плътни тъкани.
  • Луксозни халати – изработени от лъскави, ефектни платове.

Популярният хавлиен халат е идеален за релакс, както и за обличане след душ, вана или парна баня. Удобен е също и когато вечер се приготвите за лягане, както и след събуждане от сън, докато пиете кафето си. Освен това, ако изберете някой от подходящите модели хавлиени халати, тогава ще изглеждате не по-малко впечатляващо в него, отколкото в копринен.

Ако обаче държите да сте собственик на красив халат, изработен от ефирна, блестяща тъкан, тогава дайте предпочитание на такъв модел, който е изработен от материя с високо съдържание на естествени влакна – може да разгледате варианти тук – https://www.pipilota.bg/halati.html

Решете кога ще носите халата

Това е от съществено значение при избора на точния модел. Ако ще обличате халата си само след баня, тогава е добре да се спрете на такъв, който е снабден с качулка – така косата ви ще се изсуши по-бързо. В случай, че искате да облечете халата след като сте взели душ или вана, както и преди сън, може да разгледате по-дългите модели. И накрая, ако ще ползвате вашия халат за домашно облекло след ставане от сън, за закуска и цялата първа половина от деня, по-късите модели са перфектното решение. Те са практични и удобни.

Как да изберем подходящата материя

Основата на всички хавлиени тъкани е памук, но тъканта може да е  както 100% натурална, така и с различни примеси.

Чистият памук е хипоалергенен, издръжлив, запазва добре формата си, но халат, изработен от чиста памучна материя, би бил по-тежък и ще се суши по-дълго.

Памукът, обогатен с бамбук има прекрасни бактерицидни свойства, „диша“ и отлично абсорбира влагата. Халатите, изработени от такава тъкан, са също така и много приятни на допир.

Памук с влакна от евкалиптово дърво попива влагата перфектно  и не губи форма и цвят, дори и след много пранета. Но евкалиптът е екзотично растение, така че за халат, изработен от подобна тъкан ще трябва да платите повече.

Памучният халат с добавки от акрил или полиестер е по-мек и лек от естествения памук, но не абсорбира влагата добре и спарва.

Избор на цвят

Тъмните, спокойни цветове са базови за мъжките дрехи, включително и за халатите. Разбира се, можете да заложите и на някои по-интересни нюанси, например бордо, което е чудесен избор за по-улегналите господа. Придава царственост и лукс. По-младите мъже могат да изберат халат в червено или някакъв друг атрактивен цвят. Бялото също не трябва да бъде пренебрегвано, още повече, че проучванията сочат, че мъж в бял халат се възприема доста положително от дамите. Още един много подходящ за мъжки халат цвят е синьото. Няма значение какъв нюанс ще изберете – светъл, наситен, тъмен, всеки един от тях е много подходящ. Накрая, не може да не споменем и черният цвят, който също е много предпочитан от доста мъже. Такъв халат също изглежда доста стилно, така че, помислете и за тази опция.

Ако искате да се сдобиете с качествен халат на добра цена за себе си или за подарък – разгледайте офертите на pipilota.bg.