Лайфстайл Как да си купим парфюм без да правим грешки!

Как да си купим парфюм без да правим грешки!

Избор на парфюм

Какъв е последният парфюм, който сте си закупили?

Доволни ли сте от него?

Често пъти правим импулсивни покупки и по отношение на парфюмите, даваме доста пари и после установяваме, че този аромат не е по вкуса ни. Единият начин да предотвратим това е да използваме тестери, но това не винаги е възможно.

Освен ако нямате нос на хрътка закупуването на парфюм може да бъде трудна задача. В крайна сметка, броят на флаконите по рафтовете е зашеметяващ и това е преди да започнете да миришете нещо! А започнете ли да тествате парфюмните аромати, мисията става още по-объркана… след третия аромат носът блокира !

За да ви спестим време и да Ви помогнем да намерите аромата, който ще ви хареса, ние сме ви приготвили няколко полезни съвета.

Продължете да четете и никога повече няма да си купите грешния парфюм.

  • Времето е важно

Времето през деня може да повлияе на нашето усещане за дадена миризма. Препоръчително е да се отдадете на покупка на парфюм в ранния следобед, когато вашите обонятелни сетива са на върха, казват най-добрите парфюмеристи.

И когато отивате в магазина е хубаво да не сте се пръскали от дома с нищо – просто пропуснете вашия ритуал да бъдете в облак пухкав аромат, който може да попречи на тестването и да обърка обонянието.

  • Ограничете търсенето си

Направете собствени проучвания предварително, така че да имате представа какво искате да си купите. За да се избегне претоварване от стотиците опции аромати в магазина, специалистите казват предварително да знаете дали предпочитате свежи, пикантни, флорални или ориенталски нотки…

Изборът на една от тези категории ще помогне за редактиране на търсенето.

  • Използвайте кафе на зърна

Да, тези кафеени зърна действително служат на определена цел. Когато пробвате много аромати, може да изпитате умора в носа от тях и той да не може да ги разграничава.

С една дума, става все по-трудно да се  усети тънката специфика между миризмите. Помирисването на тези зърна на кафе между тестовете на парфюмите помага за почистването на носната кухина от ароматната палитра.

  • Ограничете избора си до 3 предпочитани парфюма

Да, в магазините има лентички за тестване на всякакви парфюмни субстанции, но добрите парфюмеристи казват, че един парфюм ухае различно на всеки вид кожа. Така че, пробвайте, ако е възможно, върху кожата на китката на ръката си. Ограничете броя на парфюмите, от които искате да изберете, само до един. В противен случай ще имате усещане за припокриващи се аромати.

  • Изчакайте преди да купите харесания вече парфюм

След като вече сте решили, че това е вашето шишенце с желан аромат, изчакайте известно време. Топлината от китката на ръката помага да се развие ароматът. Трябва да изчакате в продължение на 30 минути след като субстанцията е попила в кожата.

Не пропускайте: Парфюми с феромони – мистерията е разкрита

Тогава се усеща цялата палитра на миризмата на парфюма. Става дума за всички нива на парфюма – горната нотка, сърцето на аромата и базата.

И накрая – не се доверявайте на продавачките в магазина с техните препоръки. Те имат само една цел – продажба на по-скъпи стоки, които може да не съвпадат с Вашите предпочитания. Доверете се на собствения си нос!